DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Burçlara Göre Besin ve Gıda Takviyeleri

Sesli Dinle

Yükselen burcunuzu ve güneş burcunuzu temsil eden gezegenlere göre de bu listeyi inceleyebilirsiniz.

Burçlara Göre Besin ve Gıda Takviyeleri
18.01.2021
9.816
A+
A-

Yükselen burçlara göre besin ve gıda takviyeleri

Doğum haritamızda bulunan, sağlığımız ve fiziksel yapımızı gösteren ve 1. evimizde güçlü olan gezegenler bize yeme düzenimiz ve hangi besinlere daha yatkın olduğumuzla ilgili ipuçları verebilirler. Yükselen burcunuzu ve güneş burcunuzu temsil eden gezegenlere göre de bu listeyi inceleyebilirsiniz.

Venüs: Tatlılar, karbonhidrat içerikli besinler, kök sebzeler

Jüpiter: Kızartmalar, yağlı besinler ve tatlılar

Ay: Verimi simgeleyen süt ve süt ürünleri, yumurta, meyve- sebzeler

Neptün: Yeşil yapraklı sebzeler, deniz ve su ürünleri, sıvılar, çaylar, soslar

Plüton ve Mars: Et ve et ürünleri, acı tatlar, baharatlar

Merkür: Kuruyemiş, kraker, abur cubur gibi atıştırmalıklar, sakız

Satürn: Tuzlu tatlar, uzun aralıklı yeme düzeni

Uranüs: Egzotik tatlar, sıra dışı lezzetler, dünya mutfağı

Peki hangi burç, yapısı gereği, hangi besinlere daha çok ihtiyaç duyar?

Yükselen koçlar, hızlı yiyen, çabuk acıkan koçlar, çok enerjik dünyalarına uygun ve çok enerji veren yiyecekleri tercih edebilirler. Tabi daha sakin yiyip acı ve baharatı da azaltsalar sağlıkları için iyi olacaktır.

Yükselen boğalar, zengin ve konforlu sofraları severler. Duygusal açlıklarını yiyerek tatmin etmemeliler çünkü tiroit problemlerine açıklar. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bol vitaminli beslenmeliler.

Yükselen ikizler, her şeyi hızlı yapmaya ant içmiş ikizlerin tercihi de ayaküstü atıştırmalıklardan yana olur. Tek başlarına yemek yerine ya öğün atlarlar ya da yerken bir şeyler izlerler. Onlar için en doğrusu bol çeşitli tabaklar ve sağlıklı atıştırmalıklardır.

Yükselen yengeçler, korku ve gerginlik halinde çatlayana kadar yiyebilirler. Sağlıkları için duygular ve yeme arasındaki bağı koparmayı öğrenmeliler. En kaliteli ve en pahalı yemekleri severler ama bunlar arasından hazmı kolay olanları seçmeliler.

Yükselen aslanlar, en kaliteli restoranlarda, yakınları eşliğinde yemeye bayılırlar. Diyetlerini tamamlamak için sebzeler, meyveler, kalp ve kemik sağlığına yararlı besinleri almaya özen göstermeliler.

Yükselen başaklar, burçlar arasında en sağlıklı beslenen başak burçlarıdır. Parasına puluna bakmadan en sağlıklısından, en organiğinden alırlar. Metabolizmalarını hızlandırmak ve iç dünyalarını sakinleştirmek adına bağırsakları çalıştırıcı ve sinir sistemlerini yatıştırıcı besinler ve bitki çaylarını da öneriyorum.

Yükselen teraziler, öncelikle böbrek sağlıkları için bol su içmelilerdir. Ayrıca bağışıklık sistemlerini güçlendirebilmek için, soğuk algınlığına karşı takviye bitki çayları da tüketmelidirler. Onlar için sofra ne kadar elegan gözüküyorsa, o kadar lezzetlidir. Konu tatlıya gelince ne kadar yeseler doymazlar. O yüzden tatlı tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Yükselen akrepler, yemeyip yemeyip birkaç saniye içinde koca bir deveyi yutabilirsiniz. Ayrıca gece abur cuburlarını tüketirken bir yandan da mutlaka sindirim sorunları ve mide yanmasına karşı birkaç önlem düşünün. Bol su ve detoks sizin için önemli.

Yükselen yaylar, su ihtiyacını yiyerek gidermeye çalışırlar. Yalnız vücudunuzda biriken toksinleri atmak için su ihtiyacınızı su ile gidermeniz daha yerinde bir tercih olacaktır. Farklı kültürlere ait, yoğun baharatlı tatlara ilgi duyarsınız. Bunun yanına hayat enerjinize yakışır antioksidan içerikli, uzun süre tok tutucu besinler de eklemenizde fayda var.

Yükselen oğlaklar için zamanında ve düzenli yemek, yemeklerin kalitesi ve lezzeti çok önemli. Kemikleri güçlendirici kalsiyum, kolajen içerikli, bol mineralli besinleri diyetlerine eklemeliler ve tuz tüketimlerini sınırlandırmalılar.

Yükselen kova, sağlam bir gece atıştırmacısıdırlar. Üzülerek söylemeliyim ki yanlış yapıyorsunuz. Duyarlı ve humanist yapınız genelinizi veganlık veya vejetaryenliğe sevk edebilir. Et yerine sebze meyve tüketmeyi daha çok tercih edebilirsiniz. Size de tavsiyem bunların yanına zekâ açıcı takviyeler ve sinir yatıştırıcı çaylar eklemeniz yönünde olacaktır.

Yükselen balık, sevdiklerinin yanında iştahları açılan, iyice coşan balıklar, her şeyi unutun ama su içmeyi asla unutmayın. Romantik sofralarınıza hafıza güçlendiren takviyeler ve toksinlerinizden arınmanız adına idrar söktürücü detoks tarifleri eklemeniz çok yerinde olacaktır.

Bir sonra ki yazımda görüşene kadar afiyette kalmanız dileklerimle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.