DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Genel Başkan Talip Geylan; “Mutlu ve Huzurlu Eğitimci, Mutlu ve Başarılı Öğrenci Demek.”

Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı Talip GEYLAN, Türk Eğitim Sendikası olarak bağlı oldukları TÜRKİYE KAMU-SEN Konfederasyonun ve Genel Başkan Sayın Önder KAHVECİ’ nin eğitim alanında ki hassasiyetleriyle birlikte hizmetlerine duyarlılıkla destek verdiklerinin altını çizdi.

Genel Başkan Talip Geylan; “Mutlu ve Huzurlu Eğitimci, Mutlu ve Başarılı Öğrenci Demek.”
24.10.2022
11.656
A+
A-

Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı Sayın Talip GEYLAN’ nın konuğu olduk.

Sayın Geylan MevzuHaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Özben’ i makamında Genel Sekreter Sayın Haydar URFALI ile kabul etti.

Ziyaret kapsamında Genel Başkan Sayın Talip GEYLAN,  Türk Eğitim Sendikasının faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Eğitimin ve bu vazifeyi yerine getiren eğitimcilerin motivasyonun arttırılmasının sağlanabilmesinin öneminden bahseden Geylan pandemi dönemi ve sonrası yaşanılan süreçlerin eğitim camiasına etkilerinden örnekler vererek bahsetti.

Eğitimin ayrı öğretimin ayrı kavramlar olduğunun altını çizen Genel Başkan Talip GEYLAN pandemi sürecinde uzaktan eğitim sebebiyle öğretim alanında olmasa da eğitim alanında zorluklar yaşandığını ve bu sürecin şuan mücadele edilen konular arasında yer aldığını belirtti.

Eğitim alan çocuk ve gençlerin sosyal ortamlardan uzak kalması sebebiyle yaşanılan adaptasyon zorluğu sürecine örnek olarak okul öncesi dönem çocuklarında somut olarak görülen konuşma zorluğunu ifade eden Geylan “Öğretim daha kolay telafi edilebilir bir hal ancak eğitim daha uzun vadeli daha yoğun ilgi ve emek isteyen bir konudur” sözleriyle içinde bulunduğumuz dönemde eğitimcilerin yoğun ve zorlu mesailerinin altını çizdi.

Sayın Talip GEYLAN ailece eğitimci olmasının da verdiği tecrübe ve bilgi birikimiyle, Sendika olarak bu ve benzeri birçok tespit ile birlikte hem öğrenciler hem de eğitimciler için mesai verdiklerini, değişim, gelişim adına katkıda bulunmaya gayret ettiklerini belirtti.

Mutlu ve huzurlu eğitmenlerin daha yüksek motivasyonla geleceğimizin sahipleri çocuklarımıza, öğrencilere büyük fedakârlıkla, özveriyle eğitim ve öğretim verdiklerinin bilincinde olunduğunu bu hedef ve öncelikle tüm üye ve eğitimcilerin yanında olmaya özen gösterdiklerinin bilinmesinin kendilerine güç kattığını ifade etti. Geylan bu hassasiyetle sendika olarak yapılan anlaşmalarla tamamlayıcı sağlık, optik, sigorta gibi ek hizmetleri kapsayan anlaşmalar yaparak üyelerine artan hizmetler sunmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Geylan, eğitim camiasının sadece eğitimciler ve öğrencilerle sınırlı olmadığını, idarecisinden, memurlarına, kantin işletmelerinden, servis işletmelerine, güvenliğine kadar çok geniş bir yelpazenin bu camianın dolaylıda olsa etki alanı içerisinde olduğu gerçekliğini de belirtti.

Genel Başkan Talip Geylan ayrıca Devletin E- Dönüşüm programı kapsamında bulunan iş ve hizmetlerde zaman açısından, iş yükü açısından, maliyet açısından kazanç sağlayan içinde bulunulan çağın gereği dijital dönüşümler kapsamında da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dijital çağın imkân ve kazanımlarından yararlanmanın bu sayede birçok külfetten kaçınmanın, elde edilen kazançlar arasında bulunan zamanın, iş gücünün, emeğin ve maddi kazanımların daha farklı daha yeni çalışmalar için kullanılabilecek olmasının önemini belirtti.

Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı Talip GEYLAN, Türk Eğitim Sendikası olarak bağlı oldukları TÜRKİYE KAMU- SEN Konfederasyonu ve Genel Başkan Sayın Önder KAHVECİ’ nin eğitim alanında ki hassasiyetleriyle birlikte hizmetlerine duyarlılıkla destek verdiklerinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.